Fysiotherapie in Zeist

Een bezoek brengen aan een fysiotherapeut

Wanneer u al langer problemen heeft tijdens het lopen, dan zal er een moment komen dat u zoveel pijn heeft dat u naar de huisarts gaat. Wanneer u uw huisarts een bezoek brengt, zal deze u eerst aanhoren en u daarna onderzoeken. In veel gevallen zal de huisarts u eerst pijnstillers geven met de hoop dat er verbetering zal optreden. Wanneer blijkt dat de medicijnen niet helpen, dan zal u worden doorverwezen naar de fysiotherapeut. Woont u in Zeist, dan is verstandig om een afspraak te maken met de fysio Zeist. Als u geholpen wordt door de fysiotherapeut, dan zal u meerdere behandelingen krijgen. Daarom is de fysio Zeist het meest geschikt.

Fysio Zeist

Wanneer u een afspraak heeft gemaakt met de fysiotherapeut in Zeist, dan zal deze u tijdens het intakegesprek eerst meerdere vragen stellen. De pijn die u heeft kan bijvoorbeeld ontstaan zijn door het sporten of door uw werkzaamheden. Het kan zijn dat u bijvoorbeeld te lang in een en dezelfde houding zit. De pijn kan ook nog aanwezig zijn na een operatie die u heeft gehad of door een beroerte. Wanneer de fysiotherapeut dat van u weet, dan zal hij of zij uw lichaam onderzoeken. Pijnklachten kunnen in principe overal ontstaan, maar de meest voorkomende plaatsen zijn toch wel de rug, nek, schouders, armen en benen. Vooral bij een knieoperatie kan de nasleep van genezing lang op zich laten wachten.

Soorten fysiotherapeuten

Omdat er verschillende fysiotherapeuten zijn, zal u na u eerste bezoek een therapeut toegewezen krijgen. Voor de sport krijgt u waarschijnlijk een manueel therapeut toegewezen, maar als het nodig is kunt u ook gebruik maken van een bekkentherapeut, geriatrietherapeut of arbeidstherapeut. U krijgt die therapeut toegewezen waarbij u het meeste baat zult hebben. Zelfs personen die de ziekte van Parkinson hebben, kunnen door een fysiotherapeut geholpen worden.

Soorten therapie

Wanneer u klachten heeft, dan kan een fysiotherapeut kiezen voor massagetherapie, oefentherapie of fysische therapie. Massagetherapie wordt vaak gebruikt voor personen die last hebben van hun rug. Deze vorm van therapie werkt zeer goed als er spanningen in het lichaam zijn opgebouwd. De fysiotherapeut zal met de manden de zachte delen waar de spanningen zitten behandelen. Ook een manueel therapeut zal soms gebruik maken van toestellen. Wanneer u een aantal behandelingen ondergaan heeft, zult u weer als een herboren persoon door het leven kunnen gaan.

Plaats een reactie